Gazdit keresnek

Pinterest
Instagram

Három kiscica othont keres

2014-01-12

Folder-Archive-zip-icon

A képek letölthetök zip formátumban. (9.2MB)

cica-07

cica-06

cica-08

cica-09

cica-10

cica-15

cica-14

cica-12

cica-11

cica-05

cica-04

cica-03

cica-02

cica-01

Használati útasítás macskákhoz:

Pár év macskával való lakásmegosztás után rájöttem, hogy az átlagos macskautasításokat korlátozottan vagy egyáltalán nem lehet egy átlagos macskára alkalmazni.

1. Nyers húst, szalámit macskának adni Tilos !
Na ennél nagyobb mellétrafálást. Miután sorra megunja a különböző konzerveket, tápokat, a macska igenis csak nyers húst, szalámit vagy hideg felvágottat fogyaszt. Mindezt addig, míg azt is meg nem unja. Utána csakis azt eszik amihez kedve van és akkor, amikor kedve van. Nem mintha eddig nem ezt tette volna. Ha nem adsz semmit enni, akkor eltűnik, és igen, valószínű nyers egeret, patkányt vagy galambot fog enni.

2. A macska edényét almát tisztán kell tartani, fertőtleníteni kell. Ugyancsak badarság.A macska úgyis kiveszi az edényből az ételt, vagy el sem fogadja, és csakis a padlóról szőnyegről esik jól neki. Ha almát fertőtleníted, egy pár napig kerülni fogja, vagy véglegesen egy új puha helyre költözik.

3. Mindennap távolítsuk el a macska ürülékét az alomból. Na most, itt a magyar nyelv egyértelmű: Alom: állatoknak fekhelyül leterített szalma avar stb.  A macska ahol alszik, oda nem piszkít.

Ha azt akarod, hogy máshova se tegye, akkor végy egy műanyag tálat és töltsd meg homokkal. Azt a macskád ösztönösen WC-nek fogja felismerni. Na azt illik takarítani. Amennyiben nem teszed az a macskára nézve nem gond, mert egyszerűen máshová kezd piszkítani.

4. Ha a macska kijár a lakásból, előbb utóbb nem fog hazajönni. Ha hím akkor előbb mint utóbb. Falusi macskák, közúttól távol eső területeken kivételek. Közút mellet a macska még kiskorában meg kell szokja azt. Ha csak nagy korában engedjük ki, az a macska számára akár mind a kilenc élet egyszeri elvesztésével járhat.

5. A macska igen tiszta állat, fürdetni, illatosítani nem kell. Feltéve ha nem bak. Mert ha az, akkor egy évben legalább kétszer 2-3 hétig büdös és mocskos. És a kocsmaverekedésektől sem riad vissza.

6. Beszúrnám még azt, hogy ha hímnemű a macskánk akkor a gazdi választhat: a golyók vagy a macska. Előbb mint utóbb, de az egyik eltűnik.

A  fentiek viszont ne riasszanak el senkit a macskatartástól, ugyanis:

– a macskák töbnyire önellátóak, ha nem gondozod, esetleg máshol lesz önellátó,

– habár a kölyökmacskák  játékosak és örökmozgók, felnőtt korukban a nap 80%-át átalusszák,

– ha van homok, mindig oda piszkol, vagy ha megteheti akkor kimegy.

Hozzászólás

↑ ↑
%d blogger ezt szereti: