Lubitel 2

Pinterest
Instagram

Bakelitvázas régiség. Röviden így jellemezném. A megszokott orosz minőségben van gyártva, ami egyszerűen annyit tesz, hogy vagy nagyon jól működik, vagy csak részben működik, vagy egyáltalán nem működik. Az én példányom a jobbik kategóriába tartozik, mert minden funkciója tökéletes. Kissé kibabrált az elléség állítás, ugyanis megtörténik, hogy a felső lencse fogaskereke átugrik egy két fokot. Ekkor a keresőben lehet éles a kép a filmen nem lesz. Jobb szó híján azt mondanám, hogy a két lencse aszinkronizált. A gép lényege, aki nem ismeri a TLR gépeket, hogy a felső lencsén keresztül látjuk a keresőben a képet, a felsõ lencse csavargatásával állítjuk a fókusztávolságot, az alsó lencse lesz viszont amelyik a képet rögzíti.

Viszonylag elég olcsón beszerezhető, így egy egyszerű lehetőség azoknak akik szeretnék kipróbálni a középformátumot, de nem szánnak rá nagyobb összeget, mint pl. egy kiev 88 vagy pentacon six esetében.

lu1

lu2 lu3 lu4

Producer: GOMZ – Leningrad – LOMO
production period: 1954-1980
no of produced cameras: more than 2.000.000
shutter type: central
exposure time: 1/15, 1/30, 1/60, 1/125, 1/250
(possible settings)
view finder: brilliant type,  and sport
metering system: none
type TLR – Twin lens, reflex camera
film transport / frame counter. film type manual film transport and rewind, there is no counter but a small window on the back of the camera with red glass, 120-films have a protective black paper back, with frame numbers printed on.
self timer: mechanical, on the lens
lens mount: fixed 75mm Triplet lens, f4.5-22
battery: none

Hozzászólás

↑ ↑
%d blogger ezt szereti: