Lyukkamera és fotói

Pinterest
Instagram

A sok technikai kütyü világában, elfeledkezünk, hogy minden modern gép, szerkezet, eszköz mögött, valakinek egy kezdetleges ám csodálatos találmánya áll. Ami az idők során aztán, mások  segítségével, újratervezésével, annyira fejlődött, hogy néha már nem is tudjuk mi is volt az eredeti, hogyan is működött. Rengeteg ilyen dolog vesz körül: varrógép, a szövőgép, a nyomda, számítógép, fényképezőgép. Vannak kivételek is, például a kalapács annyira tökéletes találmány volt már i.e. 10000-ben is, hogy  akár egy modern kalapácsot is tudnának semmi gond nélkül használni az ősemberek is.

Az alábbiak igen egyszerű és kezdetleges  fényképezőgépek. Lentebb az általuk befogott fény is látható, rögzítve fényérzékeny papírra és filmre.

01-pinhole camera

02-pinhole camera inside

03 - pinhole cameras stacked

04-pinhole cameras stacked

05-pinhole camera national geographic bag

06-pinhole camera national geographic bag

07-Small pinhole camera 35mm film

Lencse helyett, egy egyszerű  kis lyuk.  A többit a fizika elvégzi.

pinhole001-positive

pinhole002-positive

pinhole003-positive

A következő képek filmre készültek,a fényérzékeny alap kis mérete miatt nem nagyon lehet kinagyítani őket. Ezért is kellett továbbfejleszteni a fényképezőgépeket. Részletesebb színesebb képet szeretnénk. Olyat mint amilyent a szemünk érzékel. (Ellentétben a kalapács esetével.)
pinhole004

pinhole007

pinhole008-2

pinhole011

Hozzászólás

↑ ↑
%d blogger ezt szereti: